Швейцарската централна банка не промени лихвата си

1147
Швейцарската централна банка не промени лихвата си

Швейцарската централна банка днес обяви, че ще продължи "да действа решително, за да предотвратява прекомерно поскъпване на швейцарския франк спрямо еврото."

В изявление на банката от днес се казва, че икономическото възстановяване продължава, но вероятно ще остане крехко.

Централната банка заяви, че продължава продължи с експанзивната си монетарна политика, оставяйки рейнджа си за тримесечния Libor без промяна между 0% и 0.75%, с намерението да запази лихвата близо до ниво от 0.25%.

От банката съобщават, че прогнозата й за инфлация е с малка промяна, но потвърждават, че експанзивната монетарна политика не може да бъде поддържана през целия период на прогнозата "без да се направи компромис по отношение на средносрочната и дългосрочната стабилност на цените."

Еврото се търгуваше срещу 1.4616 швейцарски франкa, с малка промяна в сравнение с преди изявлението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

NICK
# 0
11:03 | 12 March 2010
ТУК НАКРАТКО ЩЕ ИЗЯСНИМ КАК ЛИХВИТЕ В БЪЛГАТИЯ СА ТАКА НЕРЕАЛНО ВИСОКИ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОЗОНАТА . СХЕМАТА Е СЛЕДНАТА : - БАНКИТЕ "МАЙКИ" /ПРИМЕРНО - УНИКРЕДИТ-БУЛБАНК, ОББ, ПРОКРЕДИТБАНК РАЙФАЙЗЕН И МН.ДРУГИ/ В ЕВРОЗОНАТА ВЗИМАТ ПАРИЧЕН РЕСУРС ОТ ЕЦБ И БАНКАТА ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА 1% ПРОЦЕНТ . СЪЩИТЕ ТЕЗИ БАНКИ "МАЙКИ" ГИ ОТПУСКАТ НА СВОИТЕ ФИЛИАЛИ НА СТРАНИ ИЗВЪН ЕВРОЗОНАТА / В СЛУЧАЯ БЪЛГАРИЯ /КАТО ЦЕНАТА НА ТОЗИ РЕСУРС ВЕЧЕ Е ПОСКЪПНАЛ НА 5 до 15 % ПО РАЗЛИЧНИТЕ КРЕДИТИ .ВСИЧКО ТОВА СТАВА С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА НАШИТЕ ЕВРО-"ПАРТНЪОРИ" И НАШИ ПОЛИТИЦИ. ЕТО КАК КОГАТО ВИ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ БАНКИТЕ "МАЙКИ" НЕ ИЗТЕГЛЯЛИ СВОИ АВОАРИ ОТ КЛОНОВЕТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ СА ЧИСТА ЛЪЖА. ТЕ ВСЪЩНОСТ ИЗТЕГЛЯТ СВОИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ "ПОСРЕДНИЧЕСКАТА" СИ ДЕЙНОСТ. КЛИМАТА И КОМФОРТА КОЙТО ИМ УСИГУРЯВА БЪЛГАРИЯ НЯМА АНАЛОГ ДОРИ В ДРУГИ БАЛАНСКИ СТРАНИ КАТО СЪРБИЯ ,СЛОВЕНИЯ И ДР. РАЗЛИЧНИ МЕДИИ КАНЯТ БАНКЕР ОТ ЕДНА ИТАЛИАНСКА БАНКА КОЙТО... НИ РАЗАСНЯВА КОЛКО БИЛ СКЪП РЕСУРСА И Т.Н. И Т.Н. ИСТИНАТА Е ЧЕ ТЕЗИ БАНКЕРИ МНОГО ЛОВКО МАНИПУЛИРАТ АУДИТОРИЯТА И НЕЗАПОЗНАТИТЕ С ТЕЗИ ПОДРОБНОСТИ ИЗПИСАНИ ПО-ГОРЕ.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg