Суровинните валути отстъпиха от достигнатите върхове, след като ръстът в цената на петрола спря след края на стачката на работниците от петролния сектор в Кувейт.

Австралийският долар губи 0.3%, до 0.7791 щатски долара. Във вторник австралийската валута поскъпна до 0.7827 спрямо долара, което бе най-високото му ниво от юни.

Канадският долар достигна връх от 1.2630 спрямо щатския вчера, което бе най-високото ниво от юли, преди да се върне отново до 1.2698.

Фючърсите на петрола падат днес, прекъсвайки двудневния си ръст, след като служителите от петролния сектор на Кувейт прекратиха тридневната си стачка, която намали производството на страната.

Спрямо долара еврото се търгува на ниво от 1.1365, като продължава да се възстановява от дъното от 1.1234, достигнато миналата седмица. В момента трейдърите изчакват решенията на Европейската централна банка, чиято среща е в четвъртък.

През март президентът на ЕЦБ Марио Драги обяви смел пакет за облекчаване на паричната политика, но еврото скочи, след като той даде индикации, че няма да има повече понижения на лихвите.

Изнесените вчера разочароващи данни за жилищния пазар в САЩ натежаха на долара спрямо еврото.

Щатската валута се справя по-добре спрямо йената днес. Доларът се върна над нивото от 109.00 йени, отдалечавайки се от достигнатото в понеделник дъно от 107.75. Еврото за кратко поскъпна до над 124.00 йени за първи път от повече от седмица насам.

Новозеландският долар се оскъпи до над 70 щатски цента за първи път от 10 месеца насам.

Новозеландската валута бе подкрепена и от факта, че международните цени на млякото нараснаха за втори път този месец.