Търговският дефицит на САЩ с изненадващ спад през януари

819
Търговският дефицит на САЩ с изненадващ спад през януари

Търговският дефицит на САЩ изненадващо се е понижил през първия месец на годината, посочиха изнесени днес данни.

Дефицитът се е свил с 6.6% до 37.3 млрд. долара от ревизираното през декември ниво от 39.9 млрд. долара.

Износът се е свил с 0.3%, което бе първото му понижение от април насам, поради намалелите поръчки на търговски самолети и автомобили.

Вносът обаче се очаква да регистрира повишение през следващите месеци поради поскъпването на цената на петрола и очакванията за попълване на запасите на щатските компании след подобряване на макросредата.

Износът на САЩ през последните месеци бе изключително силен и не може да се очаква да няма леко понижение, коментират специалисти.

Като цяло износът се е понижил с 500 млн. долара до 142.7 млрд. долара. Износът на автомобили е регистрирал спад от 544 млн. долара през първия месец на годината.

След данните долара продължи със загубата си спрямо останалите основни валути, като фючърсите също сочат отваряне на днешната сесия леко на отрицателна територия. Тези на широкия индекс S&P 500 се търгуват с понижение от 0.4%.

В отделен доклад стана ясно, че първоначалните молби за помощи за безработица за седмицата до 6 март са намалели с 6 000 до 462 000.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg