Валутните резерви на Япония достигнаха рекордно равнище през септември

547
Валутните резерви на Япония достигнаха рекордно равнище през септември

Валутните резерви на Япония достигнаха рекордно равнище през септември, а страната отстъпва по този показател само на Китай, съобщи днес японското министерство на финансите.

На тримесечна основа валутните резерви на страната през септември са нараснали с 13.44 млрд. долара до 945.60 млрд. долара, посочи финансовото министерство.

Към 30 септември Япония е държала 797.04 млрд. долара в чуждестранни ценни книжа - растеж спрямо 785.60 млрд. долара за предходния месец.

Валутните депозити на страната са се увеличили до 125.50 млрд. долара спрямо 125.27 млрд.

Около 6.16 млрд. долара от депозитите са в чуждестранни централни банки и в базираната в Базел Банка за международни разплащания, 25.33 млрд. долара са в японски банки, а 94.02 млрд. долара - в чуждестранни финансови институции.

Златните резерви към края на септември са 18.28 млрд. долара.

Страната държи 1.47 млрд. долара в резервни позиции на Международния валутен фонд (МВФ), 2.96 млрд. долара в специални права за тираж на МВФ и 356 млн. долара в други резервни активи.

Японските валутни резерви се състоят главно от ценни книжа и депозити в чуждестранни валути, резервни позиции на МВФ, специални права на тираж на МВФ и злато.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg