Доларът поевтинява в азиатската търговия днес, а йената бележи ръст, след като в края на двудневната си среща Централната банка на Япония не внесе промени в паричната си политика.

Днес пък започва двудневната среща на Федералния резерв на САЩ. Основните валутни двойки се очаква да се движат в познатите рейнджове, докато инвеститорите очакват индикации за перспективите пред паричната политика на САЩ.

Доларът поевтинява с близо 0.3%, до 113.46 йени, докато еврото губи около 0.2%, до 126.04 йени.

Повечето инвеститори очакваха Централната банка на Япония да не внася промени в паричната си политика.

Доларът се оскъпи до 121.70 йени на 29 януари, веднага след изявлението на централната банка, но оттогава е поевтинял с над 6%.

Еврото отчете лек ръст до 1.1108 спрямо долара, като се търгува близо до едномесечния връх от 1.1218, достигнат, след като Марио Драги даде индикации, че по-нататъшни понижения на лихвите са малко вероятни.

Доларът губи близо 0.1% спрямо кошница от валути, като доларовият индекс е на ниво от 96.540 пункта, въпреки че се задържа доста над едномесечното дъно от 95.938 пункта, достигнато в петък.

Фед също се очаква да не променя лихвите си и може да даде индикации, че в бъдеще предстои вдигане на лихвените нива, въпреки опасенията около състоянието на световната икономика.

Протоколът от последната среща на Централната банка на Австралия показа, че според банката има "умерени перспективи" за траен икономически растеж.

Ниската инфлация ще даде възможност на банката да облекчи паричната си политика, но само ако е необходимо, показва протоколът.

Австралийският долар губи 0.3% спрямо щатския долар днес, до 0.7491.