Йената се стабилизира днес, след като се отдалечи от многоседмичните дъна спрямо долара и еврото на фона на коригирането на позиции преди срещата на Центрталната банка на Япония.

Спекулациите за по-нататъшно облекчаване на паричната политика обезцениха йената през миналата седмица, но несигурността около това дали Централната банка на Япония ще обяви нови стимули за икономиката на срещата си на 27-28 април позволи на йената да възстанови част от позициите си.

Доларът се търгуваше на ниво от 111.18 спрямо йената, след като отстъпи от триседмичния връх от 111.90. Еврото се разменяше срещу 125.38 йени, след като преди това бе достигнало триседмичен връх от 125.525.

Британският паунд бележи ръст, след като опасенията за излизане на Великобритания от ЕС намаляха. Паундът се оскъпи до 10-седмичен връх от 1.4520 спрямо долара, докато еврото поевтиня до шестседмично дъно от 77.47 пенса.

Инвеститорите вероятно ще бъдат предпазливи преди четвъртък, когато в рамките на няколко часа се очакват решенията от срещите на Федералния резерв и Централната банка на Япония.

В четвъртък също така е срещата на Централната банка на Нова Зеландия.

Новозеландският долар падна до 0.6836 щатски цента вчера, в сравнение с 0.7055 преди седмица. За последно се търгуваше на ниво от 0.6865 щатски цента.