Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?

5837
Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?

© Pixabay.com

Вратите се отварят бавно

Карантината поставя вируса под контрол: броят нови инфекции достигна пика си в Европа и САЩ. Всяка страна отпуска карантинните мерки по своя собствена преценка. Рискът от втора вълна обаче, остава висок докато няма готова ваксина. Очакваме такава да бъде достъпна най-рано до края на 2021 г. се казва в бюлетин на KBC Асет Мениджмънт.

Икономическият ефект е огромен


За много страни, брутният национален доход през второто тримесечие ще бъде с над 20% по-нисък, сравнен с предходната година. Спадът в приходите на компаниите ще бъде още по-значителен. Отпускането на карантинните мерки ще доведе до рязко възстановяване, но едва ли ще се върнем към времената преди covid-19 скоро. Данните от Китай и Южна Корея показват, че без ваксина или лекарства, потребителите ще останат притеснени. В много сектори като авиация, туризъм и хотелиерството, ударът ще бъде перманентен и ще струва още работни места.

Инвестиционната стратегия остава предпазлива

Избираме сектори с гарантирани приходни потоци, като хранително-вкусова промишленост и дистрибуторите. Също предпочитаме сектори като медицински изделия и технологии, онлайн търговия, медии и софтуер, сектори които подкрепят живота по време на covid-19. По-голяма тежест имат компании от САЩ тъй като тези сектори са по-активни там.

ОББ предлага онлайн инвестиции във фондовете на KBC ExpertEaseОББ продължава да осигурява алтернативни възможности за достъп до финансови продукти и услуги

Сигурни държавни облигации и парични средства допълват портфолиото

Освен нашата дългосрочна визия, защитата и трендовете на финансовите пазари са важни аспекти. Вашата персонална инвестиция, която скоро ще можете да видите в ОББ Мобилно банкиране, може да има различна композиция, отчитайки комфортната зона на инвеститора, уведомяват от ОББ Асет Мениджмънт

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg