Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?

5626
Ще се събудим ли в нов свят след COVID-19?

© Pixabay.com

Вратите се отварят бавно

Карантината поставя вируса под контрол: броят нови инфекции достигна пика си в Европа и САЩ. Всяка страна отпуска карантинните мерки по своя собствена преценка. Рискът от втора вълна обаче, остава висок докато няма готова ваксина. Очакваме такава да бъде достъпна най-рано до края на 2021 г. се казва в бюлетин на KBC Асет Мениджмънт.

Икономическият ефект е огромен


За много страни, брутният национален доход през второто тримесечие ще бъде с над 20% по-нисък, сравнен с предходната година. Спадът в приходите на компаниите ще бъде още по-значителен. Отпускането на карантинните мерки ще доведе до рязко възстановяване, но едва ли ще се върнем към времената преди covid-19 скоро. Данните от Китай и Южна Корея показват, че без ваксина или лекарства, потребителите ще останат притеснени. В много сектори като авиация, туризъм и хотелиерството, ударът ще бъде перманентен и ще струва още работни места.

Инвестиционната стратегия остава предпазлива

Избираме сектори с гарантирани приходни потоци, като хранително-вкусова промишленост и дистрибуторите. Също предпочитаме сектори като медицински изделия и технологии, онлайн търговия, медии и софтуер, сектори които подкрепят живота по време на covid-19. По-голяма тежест имат компании от САЩ тъй като тези сектори са по-активни там.

ОББ предлага онлайн инвестиции във фондовете на KBC ExpertEaseОББ продължава да осигурява алтернативни възможности за достъп до финансови продукти и услуги

Сигурни държавни облигации и парични средства допълват портфолиото

Освен нашата дългосрочна визия, защитата и трендовете на финансовите пазари са важни аспекти. Вашата персонална инвестиция, която скоро ще можете да видите в ОББ Мобилно банкиране, може да има различна композиция, отчитайки комфортната зона на инвеститора, уведомяват от ОББ Асет Мениджмънт

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg