Запазете 15 и 16 май (вторник и сряда) в програмата си. Това са датите, на които ще се проведе третото издание на икономическото събитие на годината „Шумът на парите“.

Ако желаете, напълно безплатно и без дребен шрифт, да чуете едни от най-известните хора в икономическия живот на страната, направете своята регистрация на profit.bg/forum

Пред Вас ще се изправят общо 35 лектори от чужбина и България, като всеки посетител ще има възможност да зададе своите въпроси към панелистите.

Програмата в първия ден на „Шумът на парите“ ще стартира с панел „Капиталови пазари“. Участници в него ще са трима чуждестранни гости, вече потвърдили своето присъствие.

Това са главният изпълнителен директор на Виенската фондова борса Михаел Бюл, Лучиан Ангел, председател на Съвета на директорите на Bucharest Stock Exchange, и Пьотър Боровски, заместник-управител на отдел „Развитие на пазара“ на Варшавската фондова борса.

Редом до тях ще застанат изпълнителният директор на Българска фондова борса Иван Такев, както и зам. гл. изпълнителен директор на ПОК Доверие Мирослав Маринов и изпълнителният директор на Евро-Финанс Иво Сеизов.

Модератор на дискусията ще е Илиян Скарлатов, изпълнителен директор на KBC Securities.

Денят ще продължи с панелите „Животозастраховане“ и „Общо застраховане“, където сред участниците са Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България; Андрей Александров, член на СД и изпълнителен директор на Алианц Живот; Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп; Евгени Бенбасат, изпълнителен директор на ОББ MetLife; Цветанка Крумова, изпълнителен директор на Армеец; Стоян Проданов, заместник-председател на СД и изпълнителен директор на Бул Инс; Стефан Софиянски, главен изпълнителен директор на Лев Инс; Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан България; Николай Генчев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уника и Иван Иванов, зам. изпълнителен директор и член на УС на Булстрад Виена Иншурънс Груп.

Новото име тук е на Здравко Шушков, зам. изпълнителен директор на ДЗИ Общо застраховане.

Във втория ден на събитието ще дискутираме банковия пазар и управлението на активи в страната. На една маса ще седнат главният икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов; Асен Ягодин, главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие; Галя Димитрова, изпълнителен директор на Емпорики Банк България; Маргарита Петрова-Кариди, изпълнителен директор и член на съвета на директорите, Банка Пиреос България и Веселина Генева, управител на Амрита.

В дискусията, водена от Александър Николов, заместник-председател на Съвета на директорите на Карол Капитал Мениджмънт, ще събеседваме с Нели Петрова, директор маркетинг и продажби на ЦКБ Асет Мениджмънт; Красимир Киров, изп. директор на Сентинел Асет Мениджмънт; Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България; Николай Василев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Експат Капитал; Георги Бисерински, изпълнителен директор на Селект Асет Мениджмънт; Николай Ялъмов, председател на Борда на Директорите на финансова група Капман и Александър Маджиров, портфолио мениджър на ОББ Асет Мениджмънт.

Събитието, както и през изминалите години, ще приключи с коктейл.

Събитието през 2012 г. се реализира благодарение на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, ПОК Доверие и MetLife и основните спонсори Евро Финанс, Армеец, Амрита, Chivas, Chevrolet.

Медийни партньори на мероприятието са сп. Мениджър, Dariknews.bg, Bulgaria ON AIR, imot.bg, Jobtiger.bg, в. Стандарт, novini.bg и insurance.bg.