Както знаете, вече имаме дялове в няколко борси, особено източно от Турция. Tака коментира г-н Айдън Сейман, изпълнителен заместник председател на Борса Истанбул, въпрос за договора между борсата и ЕБВР за инвестиции в региона и за това дали Борса Истанбул ще купува пакети от други борси в региона.

Нашето правителство заяви, че борсата е основен двигател и че Истанбул ще се превърне във финансов център, може би не от мащабите на Лондон, но ще бъде една по-малка версия на Лондон, каза още Сейман.

Председателят на Борса Истанбул Ибрахим Турхан подписа меморандум за разбирателство с ЕБВР. До март 2013 г. Турция е инвестирала 2.4 млрд. евро. в капиталовите пазари в региона.

ЕБВР пък е инвестирала 1.9 млрд. евро, а банката би искала да инвестира още 2.2 млрд. евро на Балканите.

От началото на дейността си в Турция през 2009 г. ЕБВР е инвестирала над 2.5 млрд. евро в страната, както чрез директни сделки, така и чрез кредитни линии. През миналата година Турция стана втората най-голяма страна, в която ЕБВР оперира с нови инвестиции в размер на 1.0 млрд. евро.

Както знаете от миналия месец борсата вече е корпоративна компания и по този начин ще можем да инвестираме все повече в региона, каза Сейман.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук