„Приемането в еврозоната е тежък процес, който по една или друга причина, не е бил довеждан докрай до момента. Вярвам, че благодарение на балансирания бюджет и проведените реформи, ще успеем да го завършим. Целта ни е България да бъде в еврозоната след две и половина - три години", каза Бойко Борисов, министър-председател на Българиям, при откриването на Осмата кръгла маса с правителството на България, организирана от Economist Conferences.

На откриването на форума на 8 декември 2009 г. в хотел Шератон, София присъстваха трима министри от икономическия екип на кабинета, други представители на правителството, както и висши мениджъри на близо 150 водещи български и мултинационални компании.

В адреса си, отправен в рамките на дискусията „Време за ново начало: Възстановяване на имиджа на България", премиерът очерта основните мерки, които правителството предприема за насърчаване на икономиката и възстановяване имиджа на България.

Сред успехите на кабинета, които Бойко Борисов посочи, са постигане на балансиран бюджет и стартиране на реформи в ключови сектори като здравеопазване и съдебна система. Той постави и основната цел пред страната през следващите години, а именно, присъединяване на страната към еврозоната.

В панелната дискусия участваха още Ричард Еймс, програмен директор Конференции за Централна Европа, Близкия Изток и Африка в Economist Intelligence Unit, Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел и Ян Бартоломеус, регионален директор, ИНГ Банк Корпоративно Банкиране.