"До 4 години ще ви направя основните магистрали, метрото, завода, ако искате. Ако не - пак да ви окрадат", каза премиерът Бойко Борисов, който днес бе отличен с голямата награда на Фондация "Искам бебе".

Борисов подчерта, че Фонд "Ин витро" е обезпечен със средства и работи и се ангажира при допълнителна нужда на средства да ги осигури. Пред майките на церемонията обаче той коментира и проблема с пътищата, а именно - вложените 240 млн. лв. за 21-километров път при "Цанков камък", който дори и не е завършен, което означава, че държавата трябва да инвестириа още 100 млн. лв., за да защити инвестиция от 800 млн. евро.

"Към тея наглици трябва да се отнасяме само с примери, за да разберете за какво става въпрос - само вчера, само на "Цанков камък" са заровени 21-километров третокласен път, да не си помисляте, че това е магистрала, колкото са 100 детски градини, колкото за 12 фонда "Ин витро" за тази година", добави още той.

"Искам, когато излизат и говорят, тези нещастници, за пари, да знаете тези цифри и всичко, което скатаем и успеем да запазим от тях, го даваме при вас, при майките, при пенсионерите и при социалното слабите". Министър-председателят заяви, че никой не се е грижил повече за българския народ от неговото правителство и "ако тези милиарди от "Белене" и "Цанков камък" бяха в бюджета, сега щяхме да правим и нови детски градини и нямаше да се пазарим с хората откъде да взимаме". Борисов информира още, че 5 млн. лв. са заделени за тази година за трансплантационния фонд.

Източник: БГНЕС