Задават се черни дни за кварталните бандити. Акция "Апашите" почва МВР. Ще ги гоним до дупка, каза в първото си интервю за 2010 г. в днешното издание в. "Стандарт" премиерът Бойко Борисов.

Той постави като цел номер 1 пред вътрешния министър Цветан Цветанов удар по обирджиите, от които е пропищяла цялата държава. След ареста на Наглите и Крокодилите нямаме открадната кола в София, припомни Борисов. Когато няма никаква толерантност към наркодилъри, крадци на коли, апартаменти и вили, хората вярват в държавата, категоричен е той. Борисов подчерта, че сигурността и спокойствието на хората трябва да е постоянен приоритет на полицията.

След случая с Наглите лъсна една проста истина - че в МВР не се е работело през последните години, посочва Борисов. За отношенията си с президента Първанов премиерът казва, че се радва, че са успели да намерят добрия тон и общ език по важните външнополитически и вътрешнополитически неща. На въпрос кой първи е подал ръка Борисов е категоричен: "Аз. Защото мене повече ме касае стабилността на държавата и правителството.

Всички удари падат върху нас и ние трябва да ги решаваме. Аз съм дисциплиниран човек. По йерархията държавният глава е първи. Редно е аз да подам пръв ръка. Когато изпращах Ромпой на летището, той ми каза: Знам, че има напрежение между двете институции, но това, че двамата говорите на един език и имате единни позиции по важни въпроси, за държавата, Европа и света, означава стабилно правителство. Това му бяха думите." Бойко Борисов споделя, че не знае колко дълъг е работният му ден, но заявява, че няма почивен ден.

"И където и да застана, пристига министър с проблем. Ако не е министър, е депутат. Ако не са те, е кмет. Как няма една сфера в държавата, в която да няма проблеми", допълва премиерът. Той не скрива, че на него му се е паднала паричката на коледната баница, но признава: "Видях я и я грабнах". В заключение премиерът казва, че в коледната нощ се помолил да сме живи и здрави и да ни подминават бедствията.

Източник: БГНЕС