Защо трябва да се извинявам за ареста на Сретен Йоцич, както вчера ме призова Антон Кутев, попита премиерът Бойко Борисов по бТВ.

Вчера Кутев ме накара да се извинявам, че съм арестувал Сретен Йоцич и съм го екстрадирал, каза Борисов. Не може един депутат да ми иска извинение, че съм го арестувал след като четири години преди да стана главен секретар, Йоцич си е живял спокойно в България, добави премиерът. Хърватската банда, която обвиняват за убийството на Пуканич, беше арестувана по мое време, каза Борисов.

Бях принуден в миналия парламент да обяснявам на анкетна комисия клеветата за мен, а сега лицето Станишев пита защо не съм се явил като гражданин да свидетелствам по делото в Белград, каза премиерът и попита коя държава изпраща действащия си министър - председател да дава обяснения в съда на чужда държава като гражданин. Колкото до версията за евентуален опит за негово убийство преди изборите, публикувана в седмичник, Борисов отказа да коментира вестникарски публикации. Факт е, че преди две години е имало официален сигнал, че се готви такъв атентат, каза Борисов и отново заяви, че очевидно Кутев не случайно използва името на Йоцич преди избори.

Преди това лидерът на РЗС Яне Янев каза по бТВ, че ако се докаже, че е имало опит за ликвидиране на Борисов с участието на БСП, тази партия трябва да бъде забранена.

Снимка: БГНЕС Фото