Колегите от другите партии много по-отчетливо започват да настояват. Крайно време е 20 години след промените тези хора да излязат от властта, да се ометат и да се престане с генерираните скандали. Това заяви премиерът Бойко Борисов за импийчмънт на президента в Берлин.

20 години след промените да си вземат законните пенсии и да отидат да си почиват. Направили са достатъчно за държавата. Тези хора на по 60-70 години продължават да искат да работят, още можели да дадат. Крайно време е да дойдат млади хора с друг мироглед, заяви Борисов. Ние отзовахме посланици заради дисциплинарни нарушения и ще продължим да отзоваваме за дисциплинарни нарушения, защото носим отговорност. Убеден съм, че те са направили много нарушения.

Светът не свършва след като бъдат отзовани посланиците, каза премиерът. Първанов е човекът, който сформира Тройната коалиция. Той е конструкторът на Тройната коалиция и чувството му за вина никога няма да изчезне.

Всеки ден с това, което като обвинения се повдигат, става ясно, че тя безобразно е управлявала България, крала е безобразно цялата клика. Не случайно с Първанов от Кърджали се обажда и ДПС. Единия ден Първанов брани виновния Станишев, на другия ден Станишев брани Първанов. А Доган от Кърджали с маането им проглася", заяви Борисов. Това е цялата им политика. Защото вчера се повдигнати обвинения срещу железниците. Всичките тези кадри, гори, железници са на тази клика, и след опита да се натисне съдебната система - прокуратурата те ще търсят медийни варианти да създават скандали в държавата. Не трябва да им се обръща сериозно внимание.

Трябва да се замислим за много по сериозни санкции. Приемам, че завистта отново е водеща, че се справяме по-добре от тях имаме европейска подкрепа, заяви той. Ако бях на мястото на президента щях да се замисля за ланския сняг. 132 млн. са откраднати. За 4 години не го чух нито веднъж да се изкаже срещу крадците, а сега се опитва да ни иронизира. Не е чистено за тези пари.

Вместо да излезе да ни подкрепи в тези реформи, защото негови хора са ги откраднали. Когато ние удряме една по една тези бандитски схеми, срещу нас се насочват много сериозни сили, които търпят икономически загуби от това че им се режат схемите, каналчетата и притоците от пари. Ланският сняг е една от тези схеми заяви той и допълни, че други са железниците, земеделието, горите, социалното министерство на Масларова , всяко министерство.

Съжалявам, не аз съм нарушил добрия тон. Всички партии в момента искат импийчмънт, без коалицията ДПС - БСП. Сега аз съм поставен в деликатна ситуация. Език мой, враг мой е вярна поговорка, заяви той и допълни, че когато човек се подвежда по езика си, трябва да знае какви са последиците.

Източник: БНР