На първия месец от както сме влезли в управлението на държавата , увеличаваме пенсиите с 9 на сто, заяви премиерът Бойко Борисов.

Това ще струва 48 млн. лв на месец. От догодина са предвидени 500 млн. лв, за увеличаване на пенсиите и 220 млн. за добавка за старост. Той бе категоричен, че макар увеличението да е заложено от предшественика му Сергей Станишев, парите плаща новия кабинет. Освен „ще" премиерът е забранил употребата на думите замразявам и спирам, за финансовия министър , заяви самият Борисов.

За момента не са заложени никакви постъпления на пари от еврофондовете, защото за Борисов тяхното пускане все още не е факт.

Той обеща висока социална ангажираност на правителството като за бедните, болните и възрастните ще отиват парите от допълнителните постъпления в бюджета и разкритите постъпления.

Парите за инфраструктура и земеделие трябва да идват от Европа, за да може нашият бюджет да не бъде натоварван и той да отива за други дейности, заяви Борисов.

Борисов обеща да сигнализира прокуратурата за уволненията в НЕК. Некадърността на мениджърите там струвала 20 млн. лв. годишно.

Източник/Снимка: БГНЕС