Депутатите приеха проекта за решение за спиране на преизчисляване на заплатата на народните представители, с което замразяват възнагражденията си. Те гласуваха със 143 гласа „за", 1 глас „въздържал се" на депутат от Синята коалиция и нито един глас „против".

„Нарушен е авторитетът на българския парламентаризъм", каза преди това от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Тя припомни на депутатите, че с проекта за решение за спиране на преизчисляване на заплатата на народните представители става дума за 37 лв.на месец.

„Това ли трябва да правим по време на криза? Моля ви подкрепете това решение, защото толкова сме се изложили в очите на българския народ, че не ни прилича да водим този дебат повече от час", обърна се Цачева към депутатите. Тя призова проекторешението да се гласува днес.

Христо Бисеров от ДПС зави, че е готов е да приеме предложението на Цачева за гласуване на проекта, но тя трябвало да признае, че ПГ на ГЕРБ е подходила политически некоректно.

Депутатът Георги Пирински направи процедурно предложение утре да бъде изслушан финансовият министър Симеон Дянков относно проекта за заплатите. Предложението беше прието със 140 гласа „за", 2 „въздържал се" и два гласа против.

Източник: bTV