Бойко Борисов вчера откри предизборната кампания за президент на Волен Сидеров с 20 млн.лв. и това е само първата вноска. Така депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев афишираната вчера подкрепа от страна на премиера за идеята на Атака за провеждане на референдум за новините на турски език по БНТ.

От КБ са против отделянето на средства в размер на 20 млн.лв. за референдума, точно в този момент. Според тях , ако има средства, сега те трябва да бъдат дадени за увеличаване на размера на коледните добавки за пенсионерите. ОТ ПГ настояват и да разберат от кой бюджет ще бъдат заделени средствата за добавките към пенсиите.

Ако това е предвидено от стария бюджет 2009 г. то от Коалиция за България настояват изплащането на бонусите да стане до края на годината. Ако това е предвидено за бюджета 2010 г. , то трябва да стане ясно, кога отпускането на тези средства ще бъде гласувано в НС.

Депутатът Антон Кутев изтъкна и отрицателното становище на КБ относно заповедта на финансовия министър Симеон Дянков, с която се забранява изплащането на добавки в края на годината от страна първостепенните бюджетни разпределители.

Източник: БГНЕС