Единственият ми и най-голям конкурент в политиката е лидерът на ДПС Ахмет Доган, каза българският премиер Бойко Борисов, съобщава турската Анадолска агенция, цитирана от агенция Фокус.

Борисов отбеляза, че дори и на последните частични избори в България борбата е била между неговата управляваща партия ГЕРБ и ДПС, членовете на която са предимно турци, отбелязва медията. Българският премиер обвини ДПС, че се стреми „да натрупа точки чрез подклаждането на етнически проблеми".

Междувременно заместник- председателят на ДПС Емел Етем реагира срещу изявленията на Борисов. Етем посочи, че правителството на Борисов няма програма по нито един въпрос и в тази връзка констатира: „Всъщност няма нужда от някаква наша дейност за сваляне на правителството. Поради погрешната политика на това правителство то само ще падне от власт".

Бойко Борисов направи оценка на 100-те дни управление на формираното в края на юли българско правителство. Той е „изключително доволен" както от самия себе си, така и от работата на своите министри и за първите 100 дни дава оценка 5 по шестобалната скала, посочва агенцията.

Източник: Utre.bg