Подкрепа за рехабилитацията на пътищата в България поиска министър-председателят Бойко Борисов от държавния министър на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария Йоахим Херман. Двамата обсъдиха днес предприетите от правителството мерки за борба с корупцията и организираната престъпност и икономическото сътрудничество между България и Бавария.

Министър Херман, който е на посещение в страната ни по покана на вицепремиера Цветан Цветанов, заяви, че е впечатлен от смелите действия на правителството за гарантиране на вътрешната сигурност. Правите страшно много в борбата с организираната престъпност и корупцията и не се съмнявам, че ще се справите, посочи той. „Искаме да сте добре, България да е силна на Балканите, защото е поела по тежък, но правилен път", каза още Йоахим Херман и допълни, че правителството ще получи от Бавария всяка необходима му помощ - финансова, техническа и на ниво Европейски съюз.

Премиерът Борисов и министър Херман обсъдиха задълбочено опита на Бавария и на Германия в рехабилитацията на пътищата и строителството на магистрали. Именно тук ни е необходима най-голяма подкрепа, посочи премиерът. Той информира госта си, че в момента страната ни има остра нужда от средства за преасфалтиране на шосетата, тъй като настилката на повечето от тях е поставяна преди 30 години и това ги прави опасни. „Състоянието на пътищата формира първото впечатление на инвеститора, когато пристигне в една страна", посочи премиерът. Той изрази увереност, че Бавария може да помогне на България за усвояване на средства от еврофондовете за подобряване на пътната инфраструктура.