Новата бизнесорганизация - Българска индустриална камара, която ще бъде учредена на 22 май, много скоро ще открие свой офис в Брюксел и ще представи пакет от мерки на премиера за преодоляване на икономическата криза, каза на пресконференция в Добрич председателят на инициативния комитет за създаване на камарата Христо Ковачки.

Бизнесменът прогнозира, че икономическата криза ще се задълбочава. По думите му сега в страната протичат дефлационни процеси, а "дъното" ще бъде достигнато, когато започнат да се проявяват инфлационни процеси, вероятно към средата или края на 2010 година. Как ще се "отлепим от дъното", времето ще покаже, добави Ковачки.

Председателят на инициативния комитет информира, че за учредителното събрание на камарата ще бъдат разпратени 7 000 покани и се очаква във форума да се включат около 5 000 - 6 000 компании.

След изборите за Европейски парламент ще се появят много нови коалиции, коментира Христо Ковачки. Според него редица партии няма да успеят да минат изборния праг, и за вота за Народно събрание, преосмисляйки позицията си, ще влязат в нови политически комбинации.

По думите на бизнесмена партията "Лидер" ще успее да се пребори за един депутат в Европейския парламент и ще има 15 народни представители в новото Народно събрание.

Източник: БТА