Пенсионната система е в контекста на много други неща, включително образованието, но за каква пенсионна реформа и какво образование говорим, ако законите не се спазват. Това риторично попита Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Мейн Кепитъл АД, по време на дискусията на тема „Икономически перспективи пред България след Избори 2013“ в рамките на форума „Шумът на парите“.

Защото какво се случи с Първа и Втора категория труд – едни пари от частния джоб отидоха в държавата. 100 млн. лв. бяха национализирани.

След това Конституционния съд постанови, че не е правилно, но от това не последва нищо. Ако Конституционния съд каже че това е неправилно и държавата му покаже среден пръст, ако законите не се спазват, то останалото губи смисъл. Трябва да има някаква предвидимост и правилата поставени веднъж трябва да се спазват, категоричен бе Скарлатов.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.