Ползите от приватизацията са безспорни, но е факт, че ние нямаме кой знае колко още за приватизиране, като се изключат няколко посочени от държавата като приоритетни обекти. Това каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София АД, който взе участие в панела за капиталови пазари на форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

Ползите от протеклите последните две години процеси са безспорни, едва ли някой може да се оплаче че една нова компания е дошла на борсата, заяви още Такев и допълни, че пример за това са двете големи енергоразпределителни дружества, въпреки че техните резултати са зависими от политическата обстановка.

Факт е обаче, че от тук насетне ние не можем да разчитаме особено на приватизация, ако стратегията на държавата не се промени Ние трябва да разчитаме на органичен растеж, развитие със собствени сили, които е по-добър от растежа чрез сливане. Ние трябва да яхнем икономическия ръст на страната, т.е. трябва на макрониво да създадем възможност за развитие на компаниите, заяви още Такев.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук