През последните години се развиха доста инициативите в корпоративното управление, но самото то не е помръднало кой знае колко. Това каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София АД, който взе участие в панела за капиталови пазари на форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

Ние като борса се опитваме да стимулираме компаниите, допълни той.

Наблюдават се неприятни от гледна точка на широкия инвеститор практики, при които компании, които знаят, че не са добри, щом придобият някакво парично изражение, правят компромиси, въпреки че са наясно, че това не е правилно, обясни Иван Такев.

До момента докато има такива практики, няма как да се говори за достигнато достатъчно високо ниво на корпоративно управление.

Влияние вероятно оказва и кризата, обобщи Такев и допълни, че вероятно подобрението ще дойде именно чрез инициативи.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук