След по-малко от седмица, на 15 и 16 май, в хотел „Шератон“, София, ще се проведе третото издание на форума „Шумът на парите“.

Тази година, както и миналата, в панела, посветен на капиталовия пазар, отново ще има силно присъствие на представители от няколко европейски борси, които са пряко свързани с развитието на българската борса.

Аз ще имам удоволствието да модерирам дискусията между Михаел Бюл (гл. изп. директор на Виенската фондова борса), Лучиан Ангел (предс. на съвета на директорите на Букурещка фондова борса), Пьотр Боровски (директор „връзка с инвеститорите“ и отдел „научни изследвания“, Варшавска фондова борса) и Иван Такев (изп. директор на БФБ), относно ролята на австрийската, полската и румънската борса за развитието на родния капиталов пазар, коментира Илиян Скарлатов, изпълнителен директор в KBC Securities.

В този контекст ще бъде засегната и темата за приватизацията на Българска фондова борса и Централен депозитар, за това как изглежда процесът през очите на чуждестранните стратегически инвеститори.

С изпълнителния директор на Българска фондова борса Иван Такев ще коментиране какво ново е постигнато на инфраструктура ниво, какви са плановете за идната година и как това се вписва за приватизацията на Българска фондова борса.

На този форум за първи път ще бъде направена равносметка на конкретните цели, които бяха поставени в края на миналогодишното издание на „Шумът на парите“, за да видим какви са реално постигнатите резултати, какво е в процес на изпълнение и по кои въпроси няма реален резултат. Защото смисълът на един форум не е единствено излагането на гледни точки, а провокирането и пораждането на действия с конкретен резултат.

Събитието през 2012 г. се реализира благодарение на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, ПОК Доверие и MetLife и основните спонсори Евро Финанс, Армеец, Амрита, Chivas, Chevrolet.

Медийни партньори на мероприятието са сп. Мениджър, Dariknews.bg, Bulgaria ON AIR, imot.bg, Jobtiger.bg, в. Стандарт, novini.bg и insurance.bg.