Кольо Парамов е новият икономически съветник на премиера Бойко Борисов.

В самото начало съм и нищо още не е известно като перспектива, каза Парамов. Той е бил назначен на 22-ри януари, а встъпването му в длъжност е било на 25-ти. Все още не сме уточнили нито параметрите, нито комплексът от задачи, които предстоят, обясни Парамов. Той информира, че предстои това уточнение да се направи през следващите няколко седмици.

„Тогава ще стане ясно каква е ангажираността и перспективата на моето присъствие там", посочи Парамов.

Припомняме, че Кольо Парамов е роден през 1954 г. в Стара Загора. Завършил е икономическа география и философия в Софийския университет и международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство.

Парамов е бил кмет на Промишлено селище "Ерма река" и зам.-директор на Горубсо" - Златоград. Той е избран за народен представител от БСП в 36-то Народно събрание. Бил е главен ревизор на БНБ до 1998 година. В момента Парамов е финансов консултант. Той е сътрудничил на структурите на ДС, управление "Гранични войски"- разузнавателен отдел - 4 граничен отряд като резидент под псевдонима Яков, съобщи преди време Комисията по досиетата.

Кольо Парамов е известен с критиките си към предишното управление на Тройната коалиция. Той беше казал: „България не е имала по-слаб премиер от Сергей Станишев. Той е нерешителен, неспособен и притискан от Ахмед Доган и неговите лобита и олигархия".

Според Парамов тогава е имало опити за създаване на втори властови център в страната и превръщането на МВР в такъв. Това е много опасно и тези опити трябва да се прекратят, заяви той преди време и добави, че 4-5 олигарси чрез Ахмед Доган и други лобита определят развитието на страната.

Източник: БГНЕС