Камен Костадинов от ДПС съобщи пред bTV, че Ахмед Емин, който се самоуби според официалното заключение, е бил таен агент на ДС и е имал задачата да донася информация за лидера на партията Ахмед Доган. Това, според Камен Костадинов, е станало ясно след смъртта на Емин. От ДПС се съмняват, че Ахмед Емин е имал задачата да убие Ахмед Доган.

"Има много неотговорени въпроси, на които ние търсим отговор и го търсим, от момента, в който се случи...Нямаме доказателства за подобни срещи, имахме подобна информация". Това отговори Камен Костадинов, попитан защо би искал Алексей Петров да шпионира Ахмед Доган.

"Нормално е след като виждаме, че разследващите органи още от самия инцидент, от самото самоубийство, не горят от особено желание да се стигне до истината, ние да се опитаме да проведем паралелно разследване, което се изразява в най-елементарни действия, като разговори с хора, които са били близки до него и т.н".

Паралелното разследване е започнало веднага след смъртта на Ахмед Емин, уточни още Костадинов.

"Има много въпросителни, които още към онзи момент на нас са ни направили впечатление. Ние сме задавали въпросите като например проблема с прословутото тефтерче. За всички беше ясно, че тефтерчето е намерено още при самия оглед. Аз самият знаех за неговото намиране няколко часа след инцидента и беше много странно, че беше обявено едва три дни след това от Главния секретар, т.е. три дни на обществото не беше известно, че има такова тефтерче и след три дни се съобщи за неговото намиране, което създава усещане, че тези три дни нещо е нагласяно, за да се прикрие нещо.

"Важно е имал ли е съпричастност Ахмед Емин към службите. Очевидно разследването не е правено по начина, по който трябва да бъде направено".

Ръководството на ДПС не е имало съмнения, че той не е достатъчно коректен, каза Костадинов.

"Ахмед Емин работи в централата на ДПС от края на 90-те години. Въпросът е тогава ли е бил внедрен, кой го е внедрил".

Камен Костадинов беше категоричен, че Ахмед Емин е шпионирал Ахмед Доган.

Източник: bTV