Радвам се да видя, че вашата държава се е променила значително от предишното ми посещение. Гордея се с това, че преди 1 година подкрепих толкова твърдо лидера на ГЕРБ. Това заяви председателят на ЕНП Вилфред Мартенс.

"Промяната е много положителна благодарение на вашата работа, г-н премиер и на вашия екип", обърна се той към Бойко Борисов. Мартенс смята, че след изборната победа ГЕРБ е постигнала значими резултати в опитите си да отговори на очакванията на българския народ за голяма и смислена реформа, в резултат на което страната е постигнала финансова стабилност.

"Това е истинска война, която се води от българското правителство - война срещу силите на злото, които блокират легитимните права на хората да живеят по-добре", определи Мартенс битката срещу корупцията. "Радвам се, че правителството започна наказателно преследване на корупцията по високите нива", коментира още той.

Въпреки това лидерът на ЕНП призна, че тази битка още не е спечелена. Мартенс отчете и приноса на кабинета "Сакскобургготски" за влизането на страната в НАТО, но отбеляза, че то не се е борело срещу бедността у корупцията. "Борбата далеч не е свършила, но няма съмнение, че вие вървите в правилната посока.

Сигурен съм, че положителните промени ще доведат до други положителни промени, които ще допринесат за една икономическа и политическа стабилност и просперитет, и това което е много важно - вашето влизане в Шенген и в Еврозоната. С вас сме и ви подкрепяме безрезервно", каза още председателят на ЕНП.

Източник: БГНЕС