Във връзка със разпространено искане на президента Георги Първанов, пресцентърът на Министерството на финансите днес уточнява, че министър Дянков не е правил изявления, „накърняващи авторитета на държавния глава за внушения за имоти и средства на президента зад граница".

Ето какво показва стенограмата от предаването:

Симеон Дянков: 200 млн. може да се построи трети лот на „Тракия" примерно, а не са само те, има много хора, които предполагам, в други държави си държат тези пари, всичките ще ги гоним. Та не са само певци, всички които не са си плащали парите трябва да си платят, както всички останали, трябва да има справедливост.

Водещ: Впрочем, между всички тези много богати хора, вкарахте и президента Първанов, като казахте, че Първанов е млад милиардер. Това го направихте през октомври 2009 година, че има десетки луксозни имоти по света - в САЩ, в Европа и Дубай, имате ли доказателства за това?

Симеон Дянков: Това едва ли не е... Не си спомням това изказване да съм го казвал аз точно, други неща си говорихме с президента. Но точно това не е мое изказване

Водещ: Млад милиардер ли е?

Симеон Дянков: Не е млад, определено.

Водещ: Тоест е милиардер?

Симеон Дянков: Но едно от нещата, вие казвате - как така проверявате? Ние проверяваме масово и излизат фрапиращи случаи. Примерно един доста богат собственик на яхта, който също държи и предприятие е писал, че яхтата се използва за търговската дейност на предприятието, а предприятието произвежда зърно."