Бившият министър на финансите и депутат от Парламентарната група на Коалиция за България Пламен Орешарски прие отправената покана от финансовия министър Симеон Дянков и утре ще отиде в Министерството на финансите, за да бъдат разисквани въпросите около бюджета на държавата.

Днес министър-председателят Бойко Борисов покани бившият премиер Сергей Станишев и неговият финансов министър Пламен Орешарски лично да представят документи за изпълнението на бюджета. Срещата ще се състои в присъствието на медиите.

Според Борисов само за юли бюджетният дефицит е 550 млн. лв. Пламен Орешарски твърди, че "за първата половина на годината са реализирали малък бюджетен излишък от 173 млн. лв. и че на фона на останалите 26 страни членки на ЕС нашите резултати са между най-добрите". Сегашният финансов министър Симеон Дянков пък казва, че е заварил "дупка от 2,5 млрд. лв.".

От БСП обясниха, че среща между Сергей Станишев и Бойко Борисов няма да има. Никой не е уведомил лично Станишев и Орешарски за срещата с премиера и министъра на финансите Симеон Дянков. Двамата са разбрали от медиите за поканата от страна на Дянков да представят документи за изпълнението на бюджета. От Министерството на финансите потвърдиха за часа и мястото на срещата между бившия и настоящия финансов министър.

Източник: БГНЕС