Партия ДСБ настоява за сериозна политическа дискусия по антикризисните мерки на управляващите. Те трябва да кажат истината за реалното състояние на бюджета и най-острите заварени проблеми, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

Правителството трябва да поема ясни задължения към гражданите. Това трябва да бъде превърнато в управленски приоритети, каза Иван Костов.

"Най-високият приоритет според нас трябва да бъде даден на възстановяването на реалната икономика с всички необходими средства, а българската икономика видимо преживява много тежка криза.

Очакваме и настояваме да се представи за обществена дискусия конкретни мерки за радикални целенасочени реформи, отразени в данъчните закони и в Закона за бюджета."

Мерките, които се предлагат от ГЕРБ, все още са в зародиш.

"Казва един министър, че ще се удължи пенсионната възраст, след това това се опровергава, след това отново се повдига темата за това, че трябва да се удължи, започва да се говори за срокове, за механизми. Това обаче го няма в антикризисните мерки. Няма например в антикризисните мерки и увеличаването на акциза на горивата."

В данъчните закони и Закона за бюджета трябва да видим всички антикризисни мерки, призоваха от ДСБ. Иван Костов коментира, че правителството следва процедурата за новия бюджет и до 30 октомври, когато той трябва да бъде внесен, трябва да се дискутира.

Източник: БНР , Снимка: БГНЕСФото