Смятам, че с премиера мислим и гледаме в една посока. Това заяви президентът Георги Първанов в отговор на журналистически въпрос след дискусията "България - накъде след кризата", организирана по инициатива на държавния глава.

Доволен съм, че има конструктивизъм, готовност от страна на премиера да се възприемат идеите от тази силна в експертно отношение дискусия, коментира президентът.

Не може да говорим за това, което ще бъде след кризата, ако не оценим това, което се случва сега и действията на ангажираните институции, посочи президентът при закриването на форума.

По повод днешното предложение за периодично наблюдение на изпълнението на антикризисните мерки президентът посочи, че с дискусията това отчасти е осъществено. Държавният глава отбеляза, че формирането на стратегията за развитие на страната ще бъде един процес

В отговор на журналистически въпрос дали ще наложи вето на промените в Закона за отбраната, президентът коментира, че първо трябва да ги разгледат неговите експерти. Във всеки случай там има неща, които касаят президентската институция, но преди да чуя мнението на експертите, не мога да коментирам, посочи Георги Първанов.

Източник: БТА