На този етап прокуратурата смята, че щетата, нанесена от бившия социален министър Емилия Масларова възлиза на малко по-малко от 10 млн. лв. От държавното обвинение обаче уточниха, че се чакат резултати от няколко експертизи и е много вероятно сумата да нарасне, съобщи БНР.

„Ремонтът на бившата работническа поликлиника в Стара Загора и преустройването й в административна сграда е платен двойно.

Като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е нарушила своите служебни задължения, регламентирани от Закона за обществените поръчки и утвърдените вътрешни правила в Министерството на труда и социалната политика по провеждането на обществени поръчки, с цел да набави за себе си и лицето Венцислав Иванов Драганов (собственик на фирма) облага, като от деянието са възникнали щети най-малко за 9 806 601 лв. Това е особено тежък случай като квалификацията на деянието е по член 282, ал. 3 от НК и член 203 от НК", заявяват от там.

Емилия Масларова каза пред парламента, че не се притеснява от повдигнатото наказателно разследване срещу нея и поисканият й от главния прокурор имунитет. Тя допълни, че е изключително важно за нея разследването да премине спокойно и да излезе истината, защото повече от шест месеца самата тя и нейното семейство са били подложени на нечовешки морален и политически тормоз:

"В същото време искам да кажа, че съм безкрайно учудена как е възможно в едно такова искане на главния прокурор да има неща, които са чудовищна клевета. Има неща, които искам да ви информирам, че аз никога до този момент не съм викана, не съм питана, не са ми поискани никакви обяснения за нищо, дори и като свидетел," посочи бившият социален министър.

Масларова добави, че в обвинението на прокурора има имена и лица, които тя вижда и чува за първи път.

Източник: Utre.bg; Снимка: BGNES Photo