"Ние не правим ревизия на бившото правителство, ние променяме модела на управление", заяви Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройство на България, по време на четвъртата годишна среща на бизнеса с правителството на тема "Накъде след първите 100 дни на правителството: България в търсене на нов модел за растеж."

Трябва да търсим максимална прозрачност, както при взимането на решения, така и при всичко, което вършим за създаване на добра бизнес среда и повече възможности за развитие.

От началото на управлението отрязахме 1.3 млрд. лева от бюджета само за да можем да гарантираме финансовата стабилност на банките.

Пари за реализация на проекти категорично трябва да има, като всички 7.5 млн. българи трябва да помислят за усвояването на парите от Брюксел и за реализация на проектите, сподели още Плевнелиев.

Аз сигурно съм първият министър, който продължава да обещава дори и след като е избран, каза Плевнелиев.

На 12 ноември ние ще стартираме тръжната процедура за Лот 2 на магистрала Тракия, като през февруари се очаква да започни и самото строителството, сподели по-рано министър-председателят Бойко Борисов.

За 100 дни правителство е спестило на данъкоплатците близо 60 млн. лева., а какво щеше да се случи, ако и досега се правеше така, попита той.

Към настоящия момент регионалното министерство дължи на строителни фирми близо половин милиард лева, като министърът обеща да внесе въпроса за издължаването на тези пари в Министерски съвет.