Дългосрочна цел на представителите на фондовата индустрия в Европа и България е да постигнат равнопоставеност между всички дългосрочни спестовни продукти по отношение на крайния клиент, като се визират данъчни облекчения, предлагане и др. Това стана ясно по време на панела „Взаимни фондове" на специализирания финансов форум „Шумът на парите" 2011. Събитието се организира от Profit.bg и Thousand smiles.

Именно тази цел, според Стоян Тошев - председател на УС на БАУД, е сред приоритетите на Европейската асоциация на фонд мениджърите (EFAMA), в която член е и БАУД и идва да покаже, че въпросът е актуален както за цяла Европа, така и за България в частност.

„Това не е краткосрочна инициатива и реализирането й ще отнеме време", уточни Тошев. „Причините това да е така са ясни - фондовата индустрия започва да се развива на по-късен етап, спрямо други сектори от финансовия свят. Имаме да ги догонваме".

„Шумът на парите" 2011 се реализира благодарение на: ПОК Доверие, Emporiki Bank, MetLife, KIA Motors, MKB Unionbank, БенчМарк Финанс, Енемона и Джони Уокър.

Медийни партньори на събитието са: insurance.bg, DarikFinance.com, econ.bg, infostock.bg, news.bg, money.bg, Darik Radio, imoti.net, EBF TV, сп. Мениджър, сп. Enterprise, сп. Prime Time, сп. Yachting & Lifestyle, Градът Медиа Груп.