Напълно неочаквано председателят на съвета на директорите на Букурещката фондова борса доктор Лучиан Ангел демонстрира завидно владеене на български език и започна обръщението си към гостите на форума именно на български език.

Ето какво каза той:

Скъпи дами и господа,

За мен е чест да бъда тук в София. Това е третото ми посещение в София, но вероятно най-важното досега, предвид конкретните стъпки, които ще предприемем за сближаването на румънската и българската борси.

Както румънците, така и българите, знаят, че нашите нации са тясно свързани от много събития, които се случиха в неотдавнашната история и които понякога надхвърлят познанията на обикновените европейци.

Румъния и България са като двама братя, които са почувствали едни и същи негативни последици от глобалните политически и стратегически решения вземани от други. Много често Румъния и България са разглеждани поотделно на международно ниво и това създава необходимост от по-силни връзки межди нашите държави.

Ние се присъединихме към НАТО и ЕС по едно и също време, а сега се опитваме да докажем на всички, че заслужаваме да бъдем част от Шенгенското пространство. Тук съм, защото вярвам силно, че заедно ние можем да постигнем повече. Това важи и за нашите две фондови борси.

Г-н Ангел също така изказа благодарности към Георги Български, член на Съвета на директорите на Българска фондова борса, за това, че е предприел конкретни стъпки за сближаването на двете борси, както и за настоятелността на Кристиян Костов от Profit.bg заради, която той е съгласил да участва в Шумът на парите.

Събитието през 2012 г. се реализира благодарение на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, ПОК Доверие и MetLife и основните спонсори Евро Финанс, Армеец, Амрита, Chivas, Chevrolet.

Медийни партньори на мероприятието са сп. Мениджър, Dariknews.bg, Bulgaria ON AIR, imot.bg, Jobtiger.bg, в. Стандарт, novini.bg и insurance.bg.