Главният изпълнителен директор на Vienna Stock Exchange Михаел Бюл и Лучиан Ангел, председател на Съвета на директорите на Bucharest Stock Exchange, пристигат днес в България. Двамата идват по покана на Profit.bg и ще са лектори на планирания за утре форум Шумът на парите.

Третото издание на събитието ще се проведе на 15 и 16 май в хотел Шератон, като входът е безплатен за всички желаещи да присъстват на мероприятието.

Третият чуждестранен гост, очакван днес в София е Пьотър Боровски, заместник-управител на отдел „Развитие на пазара“ на Варшавската фондова борса.

Тримата, заедно с изпълнителният директор на Българска фондова борса Иван Такев, зам. гл. изпълнителен директор на ПОК Доверие Мирослав Маринов и изпълнителният директор на Евро-Финанс Иво Сеизов оформят звездната част за панел "Капиталови пазари", насрочен за 9.15 часа утре.

Модератор на дискусията ще е Илиян Скарлатов, изпълнителен директор на KBC Securities.

Денят ще продължи с панелите „Животозастраховане“ и „Общо застраховане“, където сред участниците са Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България; Андрей Александров, член на СД и изпълнителен директор на Алианц Живот; Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп; Евгени Бенбасат, изпълнителен директор на ОББ MetLife; Цветанка Крумова, изпълнителен директор на Армеец; Стоян Проданов, заместник-председател на СД и изпълнителен директор на Бул Инс; Стефан Софиянски, главен изпълнителен директор на Лев Инс; Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан България; Николай Генчев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уника, Иван Иванов, зам. изпълнителен директор и член на УС на Булстрад Виена Иншурънс Груп и Здравко Шушков, зам. изпълнителен директор на ДЗИ Общо застраховане.

Събитието през 2012 г. се реализира благодарение на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, ПОК Доверие и MetLife и основните спонсори Евро Финанс, Армеец, Амрита, Chivas, Chevrolet.

Медийни партньори на мероприятието са сп. Мениджър, Dariknews.bg, Bulgaria ON AIR, imot.bg, Jobtiger.bg, в. Стандарт, novini.bg и insurance.bg.