Днес стартира второто издание на конференцията „Шумът на парите", организиран от финансовото издание Profit.bg.

„За мен е голямо удоволствие и чест да открия за втора година форума посветен на финансовите пазари в България. Тук основно значение има идеята на организаторите тази година да се концентрираме върху нещо по-различно, не за пореден път да се оплакваме от кризата, а да се концентрираме върху възможностите за регионално сътрудничество, чиито представители има в момента. Пожелавам на всички успешно и ползотворно участие", с тези думи откри събитието Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

„Добре дошли на форума „Шумът на парите". Днес ще бъдем оптимисти няма да говорим за криза, след като три години се изморихме да говорим за това. Трябва да видим какво можем да направим от тук нататък и как да си сътрудничим с нашите колеги - съседи", коментира Илиян Скарлатов, изпълнителен директор на KBC Securities Bulgaria.

В първия панел на форума „Капиталови пазари" участие взеха Валентин Йонеску, изпълнителен директор на Букурещката фондова борса, Пиотр Боровски, зам. директор, отдел Развитие на пазара на Варшавската фондова борса.

Има много голямо желание на български компании да се листват на Варшавската борса. Причината за това е, че ликвидността в България е доста слаба.

Оценките, които дава пазарът са незадоволителни за емитентите и активността е доста замряла за разлика от тази на борсата във Варшава. В Румъния също ситуацията е много по-добра. Гърция е най-ликвидният пазар на балканите.