„Никога няма да вляза в политиката. Живея в чужбина, но разбирам само от спорт и не се занимавам с политика," заяви големият български футболист Христо Стоичков по телефона пред bTV.

В политиката трябва да бъдат хора, които са живели в чужбина, видели са и знаят много. Той категорично каза, че не канен в ГЕРБ от Бойко Борисов, както говорят някои. Семейството ми живее в Испания. Освен това, много хора в България говорят против мен. Ухажвали са ме и политици, но това трябва да се прави не 30 дни преди избори, а 365 дни в годината, посочи Стоичков.

„Никога не съм говорил за политика с Бойко Борисов или с президента Георги Първанов. Аз мога да подкрепя личността, но не партия," посочи Христо Стоичков. „Не мога да подкрепя партия, а и Европейският съюз ни удари една голяма плесница със спирането на парите за България. Някои обещават, че ще ни ги върнат, но къде ще отидат - в нечий джоб.

Всички знаят кой най-много ограби държавата - посрещнаха го от Мадрид, обеща, че ще оправи държавата за 800 дни, а нищо не направи и хората му се сдобиха с хубави места край морето," посочи големият футболист.

Според него държавата трябва да се управлява от един човек и това да е президентът. Като са много, всеки дърпа към себе, убеден е Стоичков. Той даде за пример опитът на Испания, където без значение на какъв пост си, отговаряш пред закона.

Стоичков каза, че у нас в затвора са хора откраднала една кола или нещо от някой магазин, а тия дето крадат много пари не са. Той подчерта, че счита президентската република за най-удачна форма на управление.

Източник: bTV/БГНЕС, Снимка: БГНЕС