Ноухаото е това, с което България изостава от Западна Европа не само с финансовия си оператор, но и с целия си финансов сектор.

Така Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса – София, който взе участие в панела "Капиталови пазари" на финансовия форум „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg, коментира хипотезата Българската фондова борса да намери свои партньор в лицето на по-голяма фондова борса.

В началото ние сме били по-встрани от европейската клиентска и инвестиционна база и трябва да продължаваме с усилията това разстояние да бъде стеснено, заяви още Такев. Всеки един голям оператор не се е родил голям, а е порастнал благодарение на клиентската си база и на участниците, които търгуват.

Иван Такев уточни, че както предишният финансов министър е имал своята политика, така сега всичко зависи от политиката на новия министър, който ще поеме Министерство на финансите.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук