Над 500 души посетиха първия ден на икономическото събитие на годината Шумът на парите, организирано от Profit.bg и Evento.bg.

Сред тях бяха и добре познатите имена за инвестиционната общност като Димана Ранкова (съветник на президента Росен Плевнелиев по финансовите въпроси и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор ), Бистра Илкова (бивш изпълнителен директор на Българска фондова борса), Васил Големански, изпълнителен директор на Българска фондова, Георги Български, член на Съвета на директорите на Българска фондова борса и др.

Третото издание на Шумът на парите бе открито от Жулиета Хубенова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, главния изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България.

Пред публиката застанаха трима чуждестранни участници. Това са главният изпълнителен директор на Виенската фондова борса Михаел Бюл, Лучиан Ангел, Председател на съвета на директорите на Букурещката фондова борса и Пьотр Боровски, заместник-управител на отдел „Развитие на пазара“ на Варшавската фондова борса.

Те, заедно с Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса, ам. гл. изпълнителен директор на ПОК Доверие Мирослав Маринов и изпълнителният директор на Евро-Финанс Иво Сеизов бяха сред спийкърите в панел „Капиталови пазари“.

Денят продължи с продължи с панелите „Животозастраховане“ и „Общо застраховане“, където сред участниците бяха Георгиос Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България; Андрей Александров, член на СД и изпълнителен директор на Алианц Живот; Светла Несторова, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп; Евгени Бенбасат, изпълнителен директор на ОББ MetLife; Цветанка Крумова, изпълнителен директор на Армеец; Стоян Проданов, заместник-председател на СД и изпълнителен директор на Бул Инс; Стефан Софиянски, главен изпълнителен директор на Лев Инс; Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан България и Николай Генчев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Уника.

Утре, събитието ще продължи с панел „Банки“, където лектори ще са главният икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов; Галя Димитрова, изпълнителен директор на Емпорики Банк България; Маргарита Петрова-Кариди, изпълнителен директор и член на съвета на директорите, Банка Пиреос България и Веселина Генева, управител на Амрита.

Спийкъри в панел „Взаимни фондове“, с който ще бъде закрито тазгодишното издание на „Шумът на парите“ ще са Нели Петрова, директор маркетинг и продажби на ЦКБ Асет Мениджмънт; Красимир Киров, изп. директор на Сентинел Асет Мениджмънт; Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България; Николай Василев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Експат Капитал; Георги Бисерински, изпълнителен директор на Селект Асет Мениджмънт; Николай Ялъмов, председател на Борда на Директорите на финансова група Капман и Александър Маджиров, портфолио мениджър на ОББ Асет Мениджмънт.

Събитието, както и през изминалите години, ще приключи с коктейл.

Събитието през 2012 г. се реализира благодарение на ВИП спонсорите Уникредит Булбанк, ПОК Доверие и MetLife и основните спонсори Евро Финанс, Армеец, Амрита, Chivas, Chevrolet.

Медийни партньори на мероприятието са сп. Мениджър, Dariknews.bg, Bulgaria ON AIR, imot.bg, Jobtiger.bg, в. Стандарт, novini.bg и insurance.bg.