Всеки, който злоупотребява с парите на българския или европейския данъкоплатец, трябва да понесе санкция от държавата. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти в Добрич.

Той допълни, че до няколко дни ще има повдигнати обвинения срещу бивши министри. Не бих искал да конкретизирам имена, защото обвинителните актове се внасят от прокуратурата, каза министърът.

Създал съм необходимата организация за пълно съдействие, за да бъде документирана престъпната дейност, която е извършена, добави Цветанов. По думите му трябва да има осъдителни присъди за всеки, който е прекрачил закона, за да се върне доверието на обществото.

Тази безнаказаност в рамките на 20 години създаде недоверието на обществото към българските власти, коментира Цветанов.

Министърът съобщи, че на 15 септември започва да действа работна група на всички правоохранителни органи, която ще подготви цялостна стратегия за националната сигурност.

До края на годината ще бъде разработен и закон, който да дава възможност за създаване на общинска полиция, добави министър Цветанов.

Същевременно днес председателят на БСП Сергей Станишев заяви в съобщение до медиите, че в качеството си на министър-председател на България, не е получавал доклад на ДАНС със сигнали за корупция, свързани с бивши министри от кабинета му.

Сергей Станишев нееднократно е заявявал, че няма чадър над никого, който е престъпил закона, се казва още в съобщението.

Източник: БНР/БТА, БГНЕС