Huawei представи решения за умни и ефективни градове

8757
Huawei представи решения за умни и ефективни градове

Хуауей Технолоджис България представи на технологичен форум в София своите най-нови решения и възможности в областта на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) за създаването на „по-умни“ и „ефективни“ градове.

Вицепрезидентът на сектор „Правителство и обществени услуги“ в Huawei Enterprise Business Group Едуин Дайндър, заедно с генералния мениджър на "Хуауей Технолоджис България" Джейсън Ли, начертаха бъдещите тенденции в развитието на "умните градове" чрез дигитална трансформация, както и стратегията на Хуауей за имплементация на нови интерактивни технологии на българския пазар.

Днес все повече правителства и общества обръщат внимание на новите информационни и комуникационни технологии - като например „Интернет на нещата“ (IoT), „Oблачен изчислителен модел" („Cloud Computing“), „Големи обеми от данни“ („Big Data”) и софтуерно дефинирани мрежи („Software-defined networking (SDN), които имат решаващо значение при изграждането на интелигентните градове.

Huawei има изградена стратегия, насочена към осигуряване на нови ИКТ, които са разработени в сътрудничество с глобални партньори.

По този начин компанията дава възможност на частни и публични организации да предоставят модерни услуги, които допринасят за икономическия растеж и създаването на устойчиви урбанистични общности.

По време на форума днес, Huawei представи демо решения  за „умно“ осветление в градската среда, смарт образование, управление на електронните правителства, базирано на облачните платформи, национална мрежа за широколентов достъп и т.нар. Intelligent Operation Center – Център за интелигентно управление.

Всички тези решения са предназначени за ускоряване на разработването на „умни“ градове с прилежащата инфраструктура: центрове за управление и контрол, осветителни и паркинг системи, интелигентни измервателни уреди и съвременни решения за по-добро градско планиране, предоставяне на съвременни услуги за спешна помощ, висококачествени образователни смарт услуги, подобряване на транспорта, усъвършенствани комунални услуги и опазване на околната среда.

„Модерните общества планират с години напред своето развитие и в Huawei сме посветени на това да предлагаме решения, свързани със софтуерни приложения и инфраструктурни, архитектурни инструменти и платформи, които ще подобряват градската среда, образованието, здравеопазването и ще бъдат реален измерител за ефективното екологично и технологично функциониране на урбанистичните среди.

За постигането на тези цели ние предлагаме автоматизирани ИКТ решения, базирани в облака, които ще подобряват ежедневието на всеки потребител и всяка публична организация“ – коментира Джейсън Ли, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Решенията на Huawei за „интелигентни градове“ присъстват в повече от 100 градове и 40 страни по света. Компанията е създала 7 лаборатории в световен мащаб, които включват центрове за проверка, поддръжка, иновации и експертна дейност. Чрез отворени платформи и екосистеми, Huawei разработва цялостни концепции за създаването на „умни“ градове, в партньорство с водещи компании от цял свят.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...