Huawei представи решения за умни и ефективни градове

9184
Huawei представи решения за умни и ефективни градове

Хуауей Технолоджис България представи на технологичен форум в София своите най-нови решения и възможности в областта на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) за създаването на „по-умни“ и „ефективни“ градове.

Вицепрезидентът на сектор „Правителство и обществени услуги“ в Huawei Enterprise Business Group Едуин Дайндър, заедно с генералния мениджър на "Хуауей Технолоджис България" Джейсън Ли, начертаха бъдещите тенденции в развитието на "умните градове" чрез дигитална трансформация, както и стратегията на Хуауей за имплементация на нови интерактивни технологии на българския пазар.

Днес все повече правителства и общества обръщат внимание на новите информационни и комуникационни технологии - като например „Интернет на нещата“ (IoT), „Oблачен изчислителен модел" („Cloud Computing“), „Големи обеми от данни“ („Big Data”) и софтуерно дефинирани мрежи („Software-defined networking (SDN), които имат решаващо значение при изграждането на интелигентните градове.


Huawei има изградена стратегия, насочена към осигуряване на нови ИКТ, които са разработени в сътрудничество с глобални партньори.

По този начин компанията дава възможност на частни и публични организации да предоставят модерни услуги, които допринасят за икономическия растеж и създаването на устойчиви урбанистични общности.

По време на форума днес, Huawei представи демо решения  за „умно“ осветление в градската среда, смарт образование, управление на електронните правителства, базирано на облачните платформи, национална мрежа за широколентов достъп и т.нар. Intelligent Operation Center – Център за интелигентно управление.

Всички тези решения са предназначени за ускоряване на разработването на „умни“ градове с прилежащата инфраструктура: центрове за управление и контрол, осветителни и паркинг системи, интелигентни измервателни уреди и съвременни решения за по-добро градско планиране, предоставяне на съвременни услуги за спешна помощ, висококачествени образователни смарт услуги, подобряване на транспорта, усъвършенствани комунални услуги и опазване на околната среда.

„Модерните общества планират с години напред своето развитие и в Huawei сме посветени на това да предлагаме решения, свързани със софтуерни приложения и инфраструктурни, архитектурни инструменти и платформи, които ще подобряват градската среда, образованието, здравеопазването и ще бъдат реален измерител за ефективното екологично и технологично функциониране на урбанистичните среди.

За постигането на тези цели ние предлагаме автоматизирани ИКТ решения, базирани в облака, които ще подобряват ежедневието на всеки потребител и всяка публична организация“ – коментира Джейсън Ли, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България".

Решенията на Huawei за „интелигентни градове“ присъстват в повече от 100 градове и 40 страни по света. Компанията е създала 7 лаборатории в световен мащаб, които включват центрове за проверка, поддръжка, иновации и експертна дейност. Чрез отворени платформи и екосистеми, Huawei разработва цялостни концепции за създаването на „умни“ градове, в партньорство с водещи компании от цял свят.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg