0.5% спад на строителната продукция през юни 2022 г.

5410
0.5% спад на строителната продукция през юни 2022 г.

© Pixabay

Индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, през юни 2022 г. е с 1.4% под равнището от предходния месец.

Това показват предварителни данни на Националния статистически институт.

Календарно изгладените данни показват намаление от 0.5% на строителната продукция през юни 2022 г., в сравнение със същия месец на 2021 г.


Месечни изменения
През юни 2022 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището от предходния месец, като продукцията както от гражданското/инженерното строителство, така и от сградното строителство намалява съответно с 1.9 и 1.1%.

Годишни изменения
На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през юни 2022 г. се определя от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство с регистрирано намаление от 2.0%, докато при сградното строителство се наблюдава увеличение с 0.7%.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg