Кръчма в предградията на Лондон, оцеляла през световните войни, грипната пандемия от 1918 г. и няколко икономически кризи, затваря вратите си, но все още има надежда за бъдещето.

Кръчмата Ye Olde Fighting Cocks в Сейнт Олбанс е всичко, което бихте очаквали от исторически английски пъб.

Той е живописен отвън, тъмен и уютен отвътре — място, което може да ви накара да чувствате сякаш пиете халба бира в друга епоха.

Въпреки това, поради пандемията от COVID-19, историческата кръчма е изправена пред финансови затруднения.

„Последните две години бяха безпрецедентни за индустрията и победиха всички нас, които се опитвахме да гарантираме, че този носител на множество награди пъб може да продължи да приема посетители и в бъдеще“, казма собственикът Кристо Тофали в публикация във Facebook, в която обявява затварянето на кръчмата.

„Тази кръчма беше много повече от просто бизнес за мен и се чувствам горд, че изиграх дори малка роля в историята му“, добавя той, цитиран от T+L.

Ye Olde Fighting Cocks е сред над 10 000 британски кръчми, затворили врати от 2008 г. насам, според официални правителствени данни, съобщава CNN.

Най-отдалечените барове в светаВъв времето, в което живеем, нуждата от социална дистанция е все по-остра

Пъбът, чиято история започва през 793 г., има уникална осмоъгълна форма и се намира на сегашното си място от 1539 г., според уебсайта му. Разположен е близо до катедралата Сейнт Албан.

Кръчмата в момента е затворена, но това вероятно няма да е краят на историята й. Бизнесът е обявен за продажба, като офертите се очакват до днешния Свети Валентин.

„Имахме контакт от заинтересовани страни“, посочват от кръчмата в Twitter. „Този ​​процес трябва да отвори отново кръчмата в правилните ръце.“