16.7 дка в столичния Триадица получава Медицинският университет

1408
16.7 дка в столичния Триадица получава Медицинският университет

© Pixabay

Правителството предостави на Висшия съдебен съвет правото на управление върху имота на бул. „Александър Стамболийски“ №82 в София. Теренът от 8 дка и построената в него сграда са с отпаднала необходимост за болница „Лозенец“.

Те ще бъдат използвани за нуждите на специализираните органи на съдебната власт – съд и прокуратура.

Министерският съвет предостави безвъзмездно на Медицинския университет в София правото на управление върху имот с площ 16.7 дка в столичния район „Триадица“. Това е базата, ползвана от факултета по дентална медицина, която към момента е с предоставени права за управление на Министерството на здравеопазването. Решението ще позволи по-доброто стопанисване на сградите и прилежащите терени.

Правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на сгради, разположени в част от ползван от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ в Силистра. Те са опасни и негодни за ползване. Премахването им ще позволи изпълнението на проект „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база“ по ОП „Региони в растеж“.

На Националната агенция за приходите беше предоставена част от сградата на ул. „Аксаков“ №31 в София, ползвана досега от Българската агенция за инвестиции. Агенцията получава етаж от сградата на ул. „Врабча“ 23, в която се помещаваше администрация на НАП.

Размяната се прави с цел оптимизация и подобряване на обслужването на гражданите. Така приходната администрация ще бъде съсредоточена във функционално свързани сгради на ул. „Аксаков“ - №21, 29 и 31.

Министерският съвет предостави на политическа партия „Национален фронт за спасение на България“ под наем част от имот – частна държавна собственост, за административните нужди на централното й ръководство. Това са третият и четвъртият етажи на сградата на ул. „Георги С. Раковски“ №134 в София. С решението се изпълнява разпоредба на Закона за политическите партии.

С друго решение беше променен от публична в частна държавна собственост статутът на ветеринарна лечебница в Арчар, община Димово. Това ще позволи извършването на разпоредителна сделка от страна на Министерството на земеделието, храните и горите, за което имотът е с отпаднала необходимост.

Корекция беше направена в решение на МС от т. г. за безвъзмездно предоставяне на имоти – публична държавна собственост, на НАП за нуждите на офиса в Перник на агенцията. С нея се отстранява допусната техническа грешка.

Правителството учреди безсрочно право на строеж в поземлен имот от 500 кв. м в землището на с. Яворница, община Петрич. Теренът, който попада в горска територия, е необходим за изграждане на стълб за телекомуникационно оборудване и съоръжения за техническата инфраструктура към него. Телекомуникационното дружество, в чиято полза е учреденото право на строеж, ще заплати нормативно определените такси и разходи.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg