2.2% спад на строителната продукция през юни 2020 г.

340
2.2% спад на строителната продукция през юни 2020 г.

© Pixabay/НСИ

По предварителни данни на Националния статистически институт през юни 2020 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 4.8% над равнището от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 2.2% на строителната продукция през юни 2020 г., в сравнение със същия месец на 2019 г.

Месечни изменения


През юни 2020 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство се увеличава с 5.3%, а от сградното строителство - с 4.4%.

Годишни изменения
На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през юни 2020 г. се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където намалението е с 4.3%, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано повишение от 0.7%.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg