60 млн. евро инвестира полската GTC в нов бизнес център в Младост

2250
60 млн. евро инвестира полската GTC в нов бизнес център в Младост

© Advance Business Center

Global Trade Center (GTC), които през тази година отбелязват 10 години присъствие на българския пазар, обявиха започването на строителството на Advance Business Center.

Над 32 хил. кв. м офис площи от клас А ще бъдат разположени в столичния квартал „Младост“, на самия вход на Бизнес Парк София.

Инвестицията е на обща стойност 60 млн. евро, а плановете на инвеститорите са проектът да бъде завършен през 2019 г.

Advance Business Center е проектиран като изключително „зелен“ и вече е в процедура по сертификация с престижния американски сертификат LEED Gold.

Първата бизнес сграда, която включва 9 етажа офиси и 3 подземни парконива, ще бъде завършена през първото тримесечие на 2019 г., а цялостният проект ще приключи през четвъртото тримесечие на същата година, когато се изгради и второто сградно тяло на Advanced Business Centre. 

Три подземни нива във всяка от сградите предлагат над 574 паркоместа за служители и посетители, в това число за велосипеди и електрически автомобили. Типовият офисен етаж в сградата е с големина 1 718 кв. м, като, разбира се, площите са флексабилни, така че да отговорят на спецификите на всеки бизнес. 

Концепцията за проекта е направена от Gobli Architects, а архитектурният проект принадлежи на Planning Architectural Studio. Посетителите и служителите в Advance Business Center могат да се възползват от удобства на място, включително ресторант и кафене, както и градина за почивка и отдих.

Всички удобства са проектирани така, че компаниите, които ще намерят своя нов дом в Advance Business Center, могат да осигурят на своите служители продуктивна среда за постигане на високи резултати. В сградите на Advance Business Centre са приложени редица мерки за повишаване на енергийната ефктивност и намаляване на експлоатационните разходи.

При проектирането са използвани последно поколение климатични системи с много висок коефициент на полезно действие, както и ново поколение нискоенергийни стъкла. В офисните пространства се разчита основно на естественото осветление. Изкуственото осветление е от вида LED.

Имплементирани са най-новите технологии, които гарантират, че Advanced Business Centre ще бъде технически ефективен за много години напред. Чрез ефективните технологии, които са внедрени в проекта, наемателите ще осигуряват отлична среда за своите служители, както и намаляване разходите си за комунални услуги.

GTC България е част от GTC Group - една от водещите инвеститорски компании в Централна, Източна и Югоизточна Европа. От основаването си през 1994 г. групата изгражда и управлява модерни първокласни офис сгради и търговски центрове в целия регион на Централна и Източна Европа.

От създаването си до днес GTC е реализирала успешно 63 бизнес проекти с над 1 100 000 кв. м площ и 9 жилищни сгради с приблизително 400 000 кв. м застроена площ.

Днес компанията активно управлява 38 бизнес проекта с приблизително 685 000 кв. м търговски и офис площи, като благодарение на дългогодишната си експертиза в управлението на недвижимите имоти, отговаря на очакванията на взискателните си клиенти и наематели в Полша, Сърбия, Унгария, Румъния, Хърватия, България и Чехия.

Дружеството е листнато на Варшавската фондова борса, включена в престижния WIG30 индекс. В началото на годината компанията обяви успешната си продажба на два от основните си активи в България – търговските центрове Mall Galleria Бургас и Mall Galleria Стара Загора. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg