7.9% на строителната продукция през ноември 2017 г.

1159
7.9% на строителната продукция през ноември 2017 г.

© Pixabay

По предварителни данни през ноември 2017 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 1.4% над равнището от предходния месец, сочат данни на Националния статистически институт.

Календарно изгладените данни показват увеличение от 7.9% на строителната продукция през ноември 2017 г., в сравнение със същия месец на 2016 година.

Месечни изменения

През ноември 2017 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство нараства с 1.9%, a от гражданското/инженерното строителство - с 0.6%. 

Годишни изменения

На годишна база ръстът на строителната продукция през ноември 2017 г., изчислен от календарно изгладени данни, се определя от положителния темп при сградното строителство, където увеличението е с 12.2%, а при гражданското/инженерното строителство - с 2.8%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg