Агрион продава парцели за ВЕИ паркове

5590
Агрион продава парцели за ВЕИ паркове

Лидерът в управлението на поземлена собственост „Агрион“ пуска на пазара парцели, подходящи за изграждане на ВЕИ паркове.

Това са земеделски имоти, които могат да бъдат извадени бързо от регулация. Заради местоположението и размера, част от тях са особено подходящи за соларни или вятърни паркове.

Три от терените са особено атрактивни. Те се намират в областите Варна и Плевен и са перфектни за изграждане на соларни паркове. Причината е размерът им – и трите са близо 1000 дка.

Освен това са близо до ключова инфраструктура, което е едно от задължителните условия за изграждане на ВЕИ инсталации. Очаква се през следващите години, заради мерките за опазване на климата, все повече енергия да бъде добивана от алтернативни източници, за които ще се търсят подходящи парцели.

Според прогноза на Bloomberg BNF през следващите 10 години в България ще се изградят почти 8GW нови мощности на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Ново проучване на Орегонския държавен университет (OSU) посочва, че земеделските земи са най-подходящи за разполагане на фотоволтаични инсталации.

Публикуваната в журнала Scientific Reports статия показва, че ако под 1% от земеделските земи бъдат трансформирани в площи, покрити със соларни панели, ще бъдат задоволени глобалните енергийни потребности.

Терените за ВЕИ са част от новото портфолио на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“. От тази седмица компанията предлага специална селекция от имоти с огромен инвестиционен потенциал.

Един от терените, предлагани от „Агрион“ и предизвикващи най-голям интерес, е близо 4 дка парцел в Аксаково, Варна. Земята е в непосредствена близост до регулация, до вилна зона и път с трайна настилка, до летище Варна и автомагистрала „Хемус“.

Вече по няколко наддаващи има за парцелите от 7 декара до морето край Поморие и близо 3 дка край ГКПП до Свиленград.

Огромен е интересът към един от най-атрактивните парцели – 5.5 дка до Околовръстното шосе на София. През последните години купувачите превърнаха тази зона в гореща точка за инвестиции – от една страна, заради лесния и бърз достъп до столицата, а така и до бъдещата магистрала за Сърбия, която трябва да бъде довършена до месеци.

Терените на „Агрион“ са подходящи за хотели, складови бази, предприятия, ваканционни селища. Парцелите са възможност и за онези, които търсят дългосрочна инвестиция.

Площта на имотите варира от един до над 1000 дка, което ги прави перфектни за изграждането както на малки обекти, така и на големи производствени площадки или ТИР паркинги, например.

„Като една от водещите компании на пазара, „Агрион“ разполага с голямо количество земя, от която е подбрал най-подходящите за бизнес и инвестиции предложения.

Така даваме възможност на купувачите да стартират нов бизнес или да инвестират средства, които може да се възвърнат в пъти, ако се появи инвестиционен интерес към терена“, твърдят от дружеството.

Имотите са лимитиран брой и могат да бъдат разгледани на сайта на компанията, в секцията https://www.agrion.bg/exclusiveproperties

След като изберат своя предпочитан имот, инвеститорите могат да направят оферта веднага през онлайн формата за заявка. Ако желаят да зададат предварително въпросите си на експертите на "Агрион", могат да го направят чрез националния номер 080011166 или през системата за чат на живо в сайта.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg