10 признака, определящи потенциалния ръст на квартала при покупката на жилище

1354
10 признака, определящи потенциалния ръст на квартала при покупката на жилище

Броят на пътните регулировчици и алармите срещу крадци са сред водещите индикатори за потенциала за ръст на недвижим имот при закупуването му, според 73% от анкетираните агенти за недвижими имоти в изследване, проведено от ING Direct и Future Foundation.

Нарастващият брой на училищата, както и улиците със скелета по тях се определят от имотните агенти като други фактори с изключителна важност, сочещи развитието на квартала, съответно посочени от 79 и 70% като най-важни фактори.

Други признаци, които трябва да се съблюдават от потенциалните купувачи според имотните специалисти са строежите на нови жилища в квартала и ремонтираните сгради, проучване на съседите и други по-нетрадиционни действия.

Купувачите е добре да следят и броя на телефонните номера в квартала в указателя, като колкото повече са те, толкова по-добре.

Друг признак за потенциала за разрастване на набелязания квартал е градският транспорт. Колкото по-пълен е градският транспорт при обиколката му във вашия квартал, толкова по-добри са перспективите за разрастване на квартала, в който живеете, съветват още специалистите.

Предупредителните знаци, изчезващите драсканици по стените на сградите и наличието на различни етнически хранителни магазини са други положителни признаци, сочещи потенциала на развитие на избрания от Вас квартал.

Тези признаци не само че ще предопределят поскъпването на избрания от Вас имот с 13% над средното за страната през следващите десет години, според специалисти, но и ще доведат до по-високо качество на живот, според директора на ING Direct.

Той коментира още, че за да се класифицира като имот в квартал с висок потенциал за развитие, трябва да има застъпени поне шест от десетте критерия, изброени по-долу.

Наличието на пътни потенциали и транспорт с висока степен на натовареност сами по себе си не са много приятни фактори, но сочат високото ниво на предпочитаност от собствениците на имоти и гарантират засилен интерес, в случай че имотът се възприема като инвестиция, според специалистите.

Десетте най-важни фактора, сочещи развитието на кварталите за бъдещите купувачи са определени от агентите за недвижими имоти по следния начин:

- Броят на телефонните номера в квартала от указателя

- Натовареността на градския транспорт

- Повишеният брой на забраните за паркиране и броят на регулировчиците

- Увеличаване на броя на училищата и по-пълни списъци с чакащи за записване в тях

- Схеми за проучване на съседите

- Повишеният брой на алармите срещу крадци

- Нови строежи и реновация на съседните сгради

- Заличени надписи и драсканици по сградите

- Магазини за традиционни храни от различни националности

- Молби за разрешителни за строителни работи 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg